Introductieweek

09-11-2022

In de introductieweek gingen we op schoolkamp en dat kan ik mij nog vaag herinneren. We moesten ons bij school verzamelen en gingen op de fiets naar het kamp. Het kamp was in Roderesch en dat was ongeveer 2 uur fietsen. Onderweg daarnaartoe hadden we ook vaak pauzes. Toen wij daar aankwamen moesten we gelijk de kamers verdelen. Zelf ben ik daar nooit zo goed in en dat was nu ook het geval. Ik moest mij maar bij een groepje aansluiten en vond dat verder ook geen probleem.

De dag erop hadden we vossenjacht. De leraren waren allemaal verkleed en stonden verspreid door en langs het winkelcentrum. We werden in groepjes verdeeld en moesten proberen om de verklede leraren te vinden. Sommige leraren waren makkelijker te vinden dan andere. Dat vond ik erg leuk om te doen.

Ook hadden we die avond een soort bonte avond, elk kind moest zelf of in een groepje iets opvoeren voor de klas. Zelf had ik niks georganiseerd, omdat het mij helemaal niks leek en ik het ook niet leuk vond. Van de leraren moest elk kind wat doen, maakte niet uit wat. Zo had ik geregeld dat ik met mijn groepje, waarmee ik ook op de kamer sliep, mee kon doen. Hun hadden een quiz voorbereid en ik mocht dan het goede antwoord geven. Zo deed ik toch mee, ondanks dat ik eigenlijk zelf niks bedacht had. 

Het schoolkamp vond ik best leuk, aangezien het een introductieweek was en niet iedereen elkaar kende. Achteraf gezien is dit meestal zo bij elke nieuwe school/klas, pas later kom je er achter hoe iemand echt is.