Schminken

22-12-2021

Zelf vind ik dit een belangrijk thema om over te schrijven. Kort samengevat vond ik schminken verschrikkelijk. Het idee alleen al dat iemand anders mij gaat schminken, vind ik sowieso door mijn DCD al niet fijn. Dan ook nog eens stil zitten en dat gekietel van de kwasten erbij, nee dankje!

Vroeger met carnaval of op kermissen waar je geschminkt kon worden, wou ik dat vaak niet. Een enkele uitzondering was bijvoorbeeld een vlinder op mijn hand, maar dat was het dan ook.

Wel is het zo dat mijn moeder mij wel mocht schminken, maar dat wou ik ook niet graag. Vaak was ik dan diegene die zonder schmink rondliep en dat vond ik ook helemaal niet erg.

Toen ik ouder werd heb ik het wel geaccepteerd dat ik met bijvoorbeeld carnaval of op school met een optreden geschminkt moest worden. Prettig vond ik het niet, ik wou het er altijd zo snel mogelijk weer vanaf hebben.

Nu is het zo dat ik schminken nog steeds niet leuk vind, dit komt nog steeds door mijn DCD. Het liefste doe ik het zelf. Ik doe altijd wel wat make-up op, maar veel is het niet. Ik ben er ook niet goed in, maar daar heb je reinigingsdoekjes voor.