Schoolvoetbal

08-02-2023

Bij mij op school hadden wij ook elk jaar schoolvoetbal. Je mocht kiezen of je hieraan mee wilde doen of niet. Zelf vond ik voetbal altijd wel leuk, dus greep ik ook mijn kans. Tijdens gym gingen wij hiervoor trainen en vaak stond ik linksback, wat betekende links in de verdediging. Dat vond ik wel een goede plek, aangezien ik het wel leuk vond om de bal weg te schoppen naar iemand anders uit mijn team.

Na veel oefenen was eindelijk de grote dag aangebroken. We hadden het schoolvoetbal bij een andere school, aangezien daar meerdere voetbalvelden waren. Er deden verschillende klassen en ook scholen mee waar je tegen moest voetballen. Ook hingen er overal posters waarop je kon zien tegen welk team, wanneer, hoe laat en op welk voetbalveld je moest spelen. Een na het andere potje wonnen wij en zo stonden wij al gauw in de finale. Uiteindelijk wonnen wij zelfs ook de finale en zo werden we kampioen van de tweede klas van de verschillende scholen die meededen. Iedereen uit ons team kreeg een medaille en wij kwamen ook op de foto.

Als ik hieraan terug denk dan vond ik dat een hele leuke ervaring. Ik was helemaal niet goed in voetballen, maar wist wel een paar regeltjes. Om heel eerlijk te zijn deed ik altijd maar wat. Ik wist dat de bal zo ver mogelijk hiervandaan moest en zodoende trapte ik hem vaak weg of schopte ik hem naar iemand uit mijn team. Zelf vind ik dat je niet alles goed hoeft te kunnen, als je er maar plezier in hebt!