Jessica and her verbal dyspraxia

Samenwerkingen

Ik wil jullie laten meenemen in wat er nog meer achter zit, dan alleen het woordje TOS. Daar zit nog veel meer achter dan dat je denkt. Middels een video die ik deel op mijn sociale media: Facebook Jessica and her verbal dyspraxia en Instagram jessica huttinga laat ik jullie het een en ander erover zien.

Als het aan Jessica (21) ligt, weet iedereen wat het is. Wat is verbale dyspraxie? Bijna niemand die het weet. Jessica Huttinga doet als ervaringsdeskundige haar uiterste best om daar verandering in te brengen.

Jessica Huttinga was laat met heel veel dingen, zoals het alleen zitten, kruipen en lopen. Ook het fietsen met steunwieltjes duurde bij haar veel langer. Ze praatte op haar tweede nog maar tien woordjes, terwijl een gemiddeld kind van twee jaar een vocabulaire heeft van tweehonderd woordjes. Dat was het moment voor haar ouders om aan de bel te...

Vandaag willen wij twee fantastische ervaringsdeskundigen in de schijnwerpers zetten. Mariëlle Vermeulen en Jessica Huttinga. Beide vrouwen zetten zich, ieder op hun eigen manier, in om TOS een gezicht te geven en kinderen/volwassenen met TOS te helpen. Wij zijn dan ook heel trots dat zij hun ervaringen met ons willen delen tijdens het TOScongres.

Hoe is het om een taalontwikkelingsstoornis (TOS) te hebben? Jessica verwoordt dit in een krachtig gedicht.

Apraxia is a neurological disorder that affects a person's speech and movement. Jessica Huttinga has lived with apraxia since she was in pre-school, communicating with less than ten words at a time. Now at the age of 21, she is sharing her story.

Namens ons en onze Kentalis Topper Jessica Huttinga iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar gewenst! Jessica heeft verbale ontwikkelingsdyspraxie en dat valt onder een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Ze vertelde hier onlangs hoe dat voor haar is en hoe belangrijk het is dat anderen rekening met haar houden. Ben je benieuwd...

Mijn afasie momentje is wanneer ik niet zo goed weet wat ik moet zeggen. Dan kan ik deze app openen. Daar kan ik van tevoren in typen wat ik wil zeggen, zodra ik op Play druk neemt hij een video op. Dan heb ik alle tijd om het op mijn manier te gaan zeggen. Zelf vind ik zulke apps...

Vandaag kwam @jessicahuttinga mijn/ons gewonnen boek brengen, wat een feestje om uit te pakken en wat zijn we blij met dit mooie boek dat ons vast en zeker verder gaat helpen!

Twee weken geleden heb ik het genoegen gehad om @jessicahuttinga te leren kennen, een jonge vrouw met Verbale dyspraxie. Wil je graag ervaringen en tips ontvangen van iemand die weet hoe het is om te leven met Verbale Dyspraxie, mag je met haar contact opnemen!