Jessica and her verbal dyspraxia

Mijn baby/peutertijd

In deze blog berichten lees je, het hele begin van de zwangerschap tot aan mijn peuter tijd, want dat is ook niet altijd even makkelijk geweest. Welke frustraties ik allemaal heb gehad omdat ik niet kon praten, maar ook welke confrontaties mijn ouders kregen omdat ze op dat moment niet wisten dat ik een spraakstoornis had. Dat alles en nog veel meer lees je hier!


Zoals vast elke peuter ben ik ook naar de peuterspeelzaal gegaan. De peuterspeelzaal zat een dorpje verder van waar ik woonde. Ik ben altijd heel erg graag naar de peuterspeelzaal gegaan.

Met 2 jaar praat je gemiddeld 200 woordjes. Ook maak je met deze leeftijd 2-woords zinnen zoals jas aan, ik mee. Echter sprak ik met 2 jaar maar 10 woordjes.

Mijn baby tijd

07-08-2020

Mijn baby tijd was heel makkelijk. Ik lag alleen maar in mijn box en je hoorde mij bijna niet. Alleen als ik honger, dorst of een schone luier nodig had hoorde je me. Verder was ik een stille baby. Ik brabbelde wel wat maar niet heel veel. Mijn zus brabbelde op die leeftijd heel veel en maakte ook heel vaak...

Het begin

29-07-2020

Mijn moeder en vader hadden al een kindje. Ze wouden er graag nog een kindje bij, dat ben ik. Mijn zus was net 5 maanden oud toen mijn moeder zwanger was met mij. Tijdens de zwangerschap had ze al een voorgevoel dat er iets aan de hand zou kunnen zijn. Ze dacht dat ik een mongooltje kon zijn. Natuurlijk was...