Jessica and her verbal Dyspraxia

Hulpmiddelen thuis

Hieronder vind je hulpmiddelen voor thuis. Als je op de afbeelding klikt, daar heb ik een link in gedaan. Dan kom je gelijk naar de website waar ze het product verkopen. Daar staat nog meer informatie en kun je het eventueel gelijk gaan bestellen.

Persoonlijk zou ik als allereerst langs de Ergotherapeut gaan. Misschien kan hij/zij helpen welke hulmiddelen je kind nodig heeft. Het is natuurlijk niet gegarandeerd dat dit ook echt je kind gaat helpen. Het is per kind verschillend wat hij/zij nodig heeft. Het zijn alleen hulpmiddel die zouden kunnen helpen, je kunt het uitproberen en kijken of het iets is.

Geschikt voor baby's en kinderen vanaf 7 maanden

Gebaren met Lotte & Max

Omschrijving:

Verreweg de leukste manier om gebaren te leren, is gebaren met Lotte en Max. De vrolijke liedjes, herkenbare filmpjes en heel veel gebaren zorgen voor oneindig veel plezier.

Door Lotte en Max leren kinderen spelenderwijs gebaren waardoor ze al kunnen communiceren, voordat ze kunnen praten. Al vanaf 7 maanden kunnen baby's -horend of niet horend- leren gebaren. Lotte & Max leren kinderen bijna 300 gebaren, waardoor ze zich beter kunnen uiten. Een leuke manier om samen een hechte band op te bouwen en de taal-ontwikkeling te stimuleren. 

Aanbevolen leeftijd: vanaf 7 maanden

Geschikt voor baby's en kinderen vanaf 6 maanden

Gebarentaal leren

Omschrijving:

Gebarentaal is geen universele taal. De gebarentaal die we in Nederland gebruiken, noemen we Nederlandse Gebarentaal (NGT). Deze gebarentaal heeft een eigen grammatica en woordenschat. 

Wil je de Nederlandse Gebarentaal leren? Volg dan een cursus Nederlandse Gebarentaal voor beginners of gevorderden en leer gebaren. Je leert handige, alledaagse gebaren en kunt na de cursus voor beginners een eenvoudig gesprek voeren. 

Je kunt ook een cursus Nederlands ondersteund met Gebaren volgen. Je leert dan hoe je losse gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal kunt gebruiken tijdens het praten. Je gebaart dus niet je hele boodschap, maar verduidelijkt bepaalde woorden op een visuele manier. Dit kan heel prettig zijn voor kinderen die een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben.

Aanbevolen leeftijd: vanaf 6 maanden

Geschikt voor ouders en professionals

OndersteunendTekenenbijTOS

Omschrijving:

Ondersteunend tekenen betekent: terwijl je vertelt, teken je de kern mee. TekenenbijTOS helpt de persoon met TOS (het kind, de jongere, de leerling, jouw kind) taal visueel te maken en daarmee zijn /haar wereld te vergroten. Mede door gebruik te leren, kunnen en durven maken van tekeningetjes bij taal in het dagelijks leven. Het voorbeeld te zijn!

Het is een belangrijk onderdeel van Totale Communicatie. Denk ook aan pictogrammen, ondersteunende gebaren, lichaamstaal, tekeningetjes, verwijzers. Alleen gaat ondersteunend tekenen verder dan het tekeningetje.

Je neemt de ander mee op reis. Ter plekke. Je ondersteunt jouw taal en de taal van de ander met tekeningetjes. Je vult taal, emoties en communicatie met beelden. En daarmee zet je personen met TOS nog meer in hun kracht!

Door die sterke kant van de beelden te laten samenwerken met de uitdagende kant: die van de taal. Hiermee heb en geef jij een tool in handen om de ander met TOS direct te zien, te horen en makkelijker te begrijpen! De impact groot(s)!

Aanbevolen leeftijd: geschikt voor zowel ouders als professionals

Geschikt voor zowel kinderen als volwassenen

CLIKS elastische veters

Omschrijving:

Elastische veters (The Original Laces)
Elke verpakking bevat 1 paar Laces elastieken veters.

Kenmerken:

• Gemaakt van sterk siliconen
• Elastisch en zeer rekbaar
• Door verschillende lengtes aan elke schoen en maat aan te passen
• Geschikt voor kinderen en volwassenen
• Makkelijk voor mensen die moeite hebben met veters strikken
• Nooit meer je schoenenstrikken met Laces schoenveters 

Prijs: €8,99

Geschikt voor zowel kinderen als volwassenen

Zubits Magnetische schoenbinders sluitsysteem

Omschrijving:

Zubits maken je schoenen nog makkelijker om uw schoenen aan en uit te trekken. Om de schoenen te sluiten, trek je gewoon de magneten bij elkaar. Dankzij de ruime keuze aan kleuren zijn er voor elke schoen de juiste accessoires. De magneten zijn omgeven door een gesloten hardplastic jasje en zijn waterdicht. De montage en latere aanpassing van de veters zijn een koud kunstje dankzij de bijgeleverde "Z-veters" en gedetailleerde instructies. In tegenstelling tot normale koelkastmagneten zijn neodymiummagneten bijna 10 keer sterker en daarom ideaal geschikt voor gebruik op schoenen.

Prijs: €19,99

Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar

PUKY - LR M Classic Bike

Omschrijving:

 De Puky is het ideale startpunt voor kinderen van 2 jaar en ouder. Geen enkel ander voertuig biedt meer plezier, manoeuvreerbaarheid en traint ook de motoriek en het evenwichtsgevoel. De 8.4"" zachte band is onderhoudsvrij, biedt goede grip en is ook nog eens fluisterstil. De veiligheidshandgrepen beschermen de breekbare handen van kleine kinderen en maken de uiteinden van het stuur ongevaarlijk. Het banaanzadel dat vooraan is opgetrokken, zorgt ervoor dat de gemaakte vaart in het voertuig overgaat zonder dat het kind van het zadel glijdt. De lage instap zorgt voor het veilig op- en afstappen. Dankzij de grootte van het voetenplankje kan de piloot zijn voeten daardoor makkelijk neerzetten en zo een gunstig zwaartepunt en een veilige ligging garanderen, zelfs bij hoge snelheden.

Aanbevolen leeftijd: 2 - 4 jaar

Prijs: €81,15

Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar

Puky Kinderfiets Classic

Omschrijving:

De Puky Steel Classic 18 kinderfiets is een leuke fiets met retro look. De fiets heeft een verstelbaar zadel (49 - 58 cm) en stuur (115 - 130 cm), veiligheidsgrepen, een kinbeschermer, een gesloten kettingbak, een voetrem, reflectoren, een bagagedrager met snelbinder, een stuurkorfje, een fietsbel en een standaard.

Aanbevolen leeftijd: vanaf 5 jaar

Prijs: €239

Geschikt voor fietsen t/m 20 inch

FollowMe Tandem

Omschrijving:

Je kind is groot genoeg om zelf te fietsen, maar te klein om grote afstanden helemaal zelf af te leggen. Dan is de FollowMe tandem dé oplossing. Heel gemakkelijk bevestig je de fiets van je kind aan je eigen fiets. En je vervolgt samen je fietstocht. De FollowMe tandem wordt bevestigd aan de assen van het achterwiel en past op bijna iedere fiets. Het scharnierpunt van de FollowMe Tandem is erg laag dit maakt het systeem zeer stabiel. Het is een veilig en doordacht systeem. De FollowMe is te gebruiken met fietsen t/m 20 inch. Je kunt er dus lang veel plezier van hebben.

Prijs: €269,-

Geschikt voor alle leeftijden

Stokke Tripp Trapp

Omschrijving:

De Tripp Trapp maakt het mogelijk de baby te integreren in het gebeuren. Daardoor leert en ontwikkelt je baby op een natuurlijke manier. In hoogte en diepte verstelbare zit- en voetenplank zorgen ervoor dat je kind op elke leeftijd comfortabel en ergonomisch verantwoord kan zitten. Het duurzaam hout kan tot 110 kg dragen en heel wat bevestigbare accessoires maken een langdurig gebruik mogelijk vanaf de geboorte tot aan de volwassenheid. De stoel is gecoat met vernis op waterbasis, hierdoor is hij makkelijk te reinigen en bevat geen schadelijke ingrediënten als bpa of ftalaten.

Aanbevolen leeftijd: voor alle leeftijden
Prijs: €209

Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar

Verzwaringsdeken

Omschrijving:

Een verzwaringsdeken helpt bij angst, prikkelverwerking, autisme, add, adhd en slaapproblemen. Door de diepe druk lukt het om beter te ontspannen en kalmeren. Ze worden op bestelling gemaakt en stof zoveel mogelijk naar wens. Effen kleuren zijn ook mogelijk. Onze dekens zijn gemaakt van katoen met een natuurlijke, kleine korrel van witte kwarts. Hierdoor worden ze minder snel als warm of broeierig ervaren. Wel kan, door de diepe druk, je lichaam sneller 'warm' worden door een betere doorbloeding. De dekens zijn te bestellen in ruim 150 verschillende kleuren.

Aanbevolen leeftijd: vanaf 2 jaar

Prijs: gevarieerd 

Geschikt voor alle leeftijden

Puck Timer

Omschrijving:
De populaire Puck keukenwekker met het rode vlak. De timer heeft een magneet op de achterkant. Door aan de schijf te draaien maak je het gekleurde vlak zichtbaar en stel je gemakkelijk een tijd in voor een activiteit (tot maximaal 60 minuten). 

Voor gezinnen waar kinderen het fijn vinden om te weten hoelang iets nog duurt. In thuissituaties wordt de Puck Timer gebruikt om te laten zien hoelang het nog duurt voor de school begint, hoelang een kind nog TV mag kijken, wanneer het bedtijd is. De Puck Timer brengt rust en geeft structuur. Je hoort de Puck tikken en aan het eind klinkt een luid belletje. De bel werkt door middel van een veer die geheel opgedraaid dient te worden door de Timer eerst geheel naar rechts te draaien en daarna op de gewenste tijd te zetten.

Prijs: €10,95

Geschikt voor alle leeftijden

Planbord

Omschrijving:

Een magnetsich bord met een horizontale opzet. Er zijn drie delen gemaakt met de maskingtape zodat je een hele dag kunt plannen. De pijl geeft aan welk dagdeel het is en wat er gedaan moet worden. Per dagdeel is er ruimte voor 20 magneten. In totaal kun je een dag plannen met 60 pictogrammen.

MDP heeft 3 verschillende collecties. 
- Collectie een: voor kinderen van 2-10 jaar, die een speciaal kleurensysteem in de achtergrond heeft. D.m.v. dit systeem word de rechter hersenhelft geprikkeld en leert een kind onderscheidt te maken in tijd, activiteit, verwachting en verantwoordelijkheid. 
- Collectie twee: prikkelvrije zwart/wit collectie. De afbeeldingen zijn op een rustige en duidelijke manier vormgegeven. 
- Als laatste is er de 'tiener/volwassen' collectie pictogrammen, met ook weer een kleurensysteem waardoor er in de hersenen gecategoriseerd wordt en onderscheid word gemaakt op een onopvallende manier. 

Een planbord geeft ondersteuning bij de begrippen tijd en plannen. De pictogrammen kunnen een mooie vertaalslag zijn en een handige manier van communiceren van de dagelijkse activiteiten.

Prijs: €24,95

Geschikt voor alle leeftijden

Pictogrammen

Omschrijving:

Een set van 50 pictogrammen uit alle kleurcategorieën. Hierbij is er een selectie gemaakt, zodat je een ochtend- (evt. middag) en avondritme bovenaan het bord kunt plaatsen als ritme en verder een mooie aanvulling van pictogrammen hebt, die over het algemeen door ieder gezin gebruikt worden. Er is gelet op de ontwikkeling van tijdsbesef, de kringloop van het jaar, een stukje zelfredzaamheid in klusjes doen en de dagelijkse bezigheden en bijzonderheden waarbij een kind zich veilig voelt.

Prijs: €34,50

Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar

Checkpad 

Omschrijving:

 Een dagplanner voor taakjes in de ochtend en avond. De Checkpad versoepelt het uitvoeren van dagelijkse handelingen en bevordert de zelfstandigheid. Het geeft tijdwinst, minder stress en een prettigere sfeer.

Al aangekleed? Check! Je tanden gepoetst? Check! Je gymtas ingepakt en je haren gekamd? Check! De Checkpad is een hulpmiddel voor kind en ouder om de ochtend- en avondroutines te versoepelen. Vanaf nu hoeven ouders niet meer 100 keer te roepen wat er allemaal nog moet gebeuren. De Checkpad laat zien wat er van een kind wordt verwacht. Dat scheelt tijd en stress.

Je kiest een aantal activiteiten voor de ochtend (voorkant) en middag/avond (achterkant). In totaal zijn er 54 magneetjes, waarvan 4 blanco. Van aankleden, tanden poetsen en tas inpakken tot handen wassen, tafel dekken en pyjama aan. Is het taakje klaar? Draai het wieltje een halve slag. In één oogopslag zien kind en ouder welke taakjes nog gedaan moeten worden. Is alles in de ochtend gedaan, dan draai je de hele Checkpad om en staat hij klaar voor de middag/avond. Met de Checkpad kun je stap voor stap nieuwe taakjes toevoegen die je kind zelfstandig gaat uitvoeren naarmate je kind ouder wordt. 

Aanbevolen leeftijd: vanaf 3 jaar
prijs: € 24,99

Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar

Bestek verdikker anti-slip Grip

Omschrijving:

Geschikt om over bestek in alle soorten en maten te schuiven. Specifiek ontworpen voor gebruik door kleine handen. Voor een betere grip en ondersteuning op alle soorten bestek. Ideaal voor personen met een beperkte handcontrole en verminderde grijpkracht. Ook toepasbaar op pennen, potloden, tandenborstel enz.

Aanbevolen leeftijd: vanaf 2 jaar

Prijs: € 19,95

Geschikt voor kinderen tussen de 15 en 30 kg

Sevylor zwemvest

Omschrijving:

Gun je kind het plezier en de veiligheid van deze revolutionaire zwembandjes van Sevylor. Je stoere jongen of meid draagt de Puddle Jumper Deluxe Zwembandjes comfortabel om de armen en borst. De Puddle Jumper zwembandjes zijn extra veilig omdat ze niet alleen bij de armen, maar ook bij de borst ondersteunen. De zwembandjes zijn zo ontworpen dat je kind geen kopje onder gaat. Naast comfortabel en veilig zijn de zwembandjes ook nog eens erg leuk!

Aanbevolen leeftijd: voor kinderen tussen de 15 en 30 kg

Prijs: € 24,99

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar

Buggy Major Elite

Omschrijving:

De Maclaren Major Elite is speciaal ontwikkeld als een alledaagse buggy voor kinderen met een handicap. Het ziet eruit en werkt als een gewone buggy met zwenkwielen, maar hij is gebouwd met een extra sterk chassis uit vierkante aluminium buis. Hierdoor is de buggy zwaarder belastbaar terwijl het gewicht laag blijft. Een voetrem, 5-punts veiligheidsgordel en comfortabele handvaten zijn standaard.
De stevige voetensteun is instelbaar in drie standen, waardoor de buggy meegroeit met jouw kind. De buggy is geschikt voor kinderen tot 50 kg. Door de uitstekende bouw, uitzonderlijke belastbaarheid en de slijtvaste en afwasbare bekleding is de buggy geschikt voor jarenlang dagelijks gebruik.

Aanbevolen leeftijd: vanaf 4 jaar

Prijs: € 489,96

Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar

Wobl trilhorloge

Omschrijving:

Het wobl trilhorloge helpt bij zindelijkheid, regelmaat en medicijninname. 

Kinderen hebben veel aan structuur. Het Wobl horloge bied 8 niet te missen alarmmomenten welke zelf te programmeren zij om zo regelmaat aan te bieden.

De opvoedingssituatie is van invloed op druk gedrag van een kind. Drukke kinderen hebben veel baat bij veel structuur en regelmaat in hun dagelijks leven. Ieder kind heeft deze behoefte wel, maar juist drukke kinderen kunnen er veel baat bij hebben wanneer er extra gelet wordt op deze regelmaat en structuur. Door momenten in de dag te markeren als momenten waarop een bepaalde handeling moet plaatsvinden is zekerheid en structuur in te bouwen.
Denk hierbij aan opstaan, ontbijten, naar school gaan, pauze, etc.
Het WobL Horloge kan hier goed in voorzien door de 8 programmeerbare alarmen. 

Aanbevolen leeftijd: vanaf 6 jaar

Prijs: € 46,95

Geschikt voor jongeren

Com-Pas

Omschrijving:

In moeilijke, onbekende of onverwachte situaties is het soms lastig om goed te reageren. Dat kan leiden tot misverstanden.
De meeste mensen weten niet wat een spraak- of taalstoornis is. Het is lastig om ze dat uit te leggen.

De Com-Pas heb je altijd bij de hand. Door de Com-Pas aan mensen te laten zien, zorg je ervoor dat jij greep krijgt op de situatie. Eigenlijk vertel je zo aan mensen wat jij nodig hebt. Dat geeft rust en bedenktijd. Voor jou en de ander.

Door de informatie op de Com-Pas weet de ander wat er aan de hand is en hoe hij/zij moet reageren. Jij krijgt de kans om te communiceren op een manier die bij je past.

Aanbevolen leeftijd: jongeren

Prijs: €5,-

Geschikt voor tieners en volwassenen

HP Laptop - 15.6 Inch

Omschrijving:

Deze HP laptop is geschikt voor internetten, e-mailen, tekstverwerking. Ook kun je er verslagen uitwerken in Word en presentaties maken in PowerPoint. Film en serie kun je in Full HD kijken. Het scherm kent een hoge beeldkwaliteit voor het bekijken van jouw films en series.

Dankzij het IPS scherm heb je een brede kijkhoek en een realistische kleurweergave. Deze laptop is razendsnel dankzij de snelle processor en SSD. De SSD zorgt ervoor dat de laptop binnen 15 seconden is opgestart. Bovendien werkt een SSD volledig stil en is het betrouwbaarder dan een traditionele harde schijf. Een 15.6 inch biedt veel werkruimte op het beeldscherm.

Aanbevolen leeftijd: tieners en volwassenen

Prijs: €599,-