Groep 6

23-09-2021

Ik vond groep 6 een heel prima jaar en had het helemaal naar mijn zin. Had vriendinnen, speelde samen, was behulpzaam, lette op etc etc.

Aan het rapport was ook niks op aan te merken, behalve bij het nakijken en verbeteren. Daar was ik wel wat slordig in. Dan was het antwoord fout en moest ik weer gaan rekenen. Zo schoot het niet op dacht ik toen. Zelf vond ik dat nooit leuk om te gaan doen en deed het het liefste niet, maar we moesten het altijd zelf controleren en verbeteren.

Uiteraard had ik weer op begrijpend lezen een D, wat ook niks nieuws was. Op geschiedenis scoorde ik nooit hoog, omdat het mij ook niet interesseerde en ik de moeilijke woorden/termen en jaargetijden toch niet ging onthouden. Topografie vond ik wel interessant, maar al die plaatsnamen, steden en rivieren waren echt een ramp om die in mijn hoofd te krijgen. Zelf leerde ik altijd eerst de plaatsnamen en daarna pas de steden. Ook vond ik het erg lastig om de rivieren te onthouden. Als we de toets kregen, en we moesten de rivieren invullen, wist ik het vaak niet. Ik vulde wel wat in, want zo heb ik het vanuit huis meegekregen. Altijd wat invullen, ook al weet je het niet zeker. Bij Topografie scoorde ik nooit echt hoog altijd rond een 6/7 en dat vond ik ook prima.

Ook weet ik nog dat we een zonnetje van de week hadden. De leraar schreef op het bord wie dat dan was en iedereen moest op een briefje een compliment opschrijven en in een box doen. Aan het eind van de week werden alle briefjes voorgelezen en werd er een soort boekje van gemaakt. Dat vond ik zelf altijd een heel leuk idee.