Huisdier

21-04-2022

Over het onderwerp huisdier wilde ik in eerste instantie niet schrijven, totdat iemand mij vroeg of ik ook met een huisdier opgegroeid ben en dat is dus ook zo. 

Zelf heb ik op 9 jarige leeftijd per toeval een huisdier gekregen. De kat van mijn oom had een nestje kittens gekregen en vroeg aan ons of wij ook een kitten wilden hebben. Mijn zus en ik waren natuurlijk direct erg enthousiast. Wij zijn naar mijn oom gereden en hebben toen een kitten uitgezocht. Inmiddels is "Minca" bijna 13 jaar en een echte lieverd.

Toen ik 12 jaar oud was zochten we nog een kitten. Gezellig voor hem en dan was hij niet zo alleen. Na lang gezocht te hebben zagen we een advertentie voorbij komen met een nestje kittens. We maakten een afspraak om langs de boerderij te gaan om te kijken. We waren gelijk op slag verliefd. Inmiddels is "Kitty" 10 jaar en een echte knuffelkat.

Wat ik merk is, dat als jezelf opgegroeid bent met een huisdier, dat dat heel erg fijn is. Op den duur merk je toch dat je anders bent dan anderen. Je hebt dan een huisdier die elke dag op je wacht als je uit school komt. Een huisdier die je gewoon accepteert zoals je bent en geen vooroordelen over je heeft, wat wil je nog meer. 

Zelf vind ik dat tot de dag van vandaag nog steeds heel erg fijn, ik zou echt niet meer zonder kunnen. Ik zou het iedereen aanraden!