Hutten bouwen

20-10-2021

Bij ons in het dorp kon je je in de zomer aanmelden om hutten te gaan bouwen. Dat waren geloof ik altijd 2 of 3 dagen achter elkaar. Mijn zus en ik deden ook mee. Van te voren werden er spullen ingezameld zoals bijvoorbeeld oude dekens, kussens, hekken, houtplanken en spijkers zodat we die tijdens het hutten bouwen konden gaan gebruiken.

Je werd dan in groepjes verdeeld. Er werd altijd op gelet of je samen met je broer of zus was, zodat je in dezelfde groep kwam. Ik zat dus altijd met mijn zus in een groep. Zelf vond ik dat erg prettig aangezien de 2 verschillende scholen uit mijn dorp meededen. Nu had ik iemand die mij begreep en verstond.

Ik vond het altijd heel erg leuk om de hutten te bouwen en had het helemaal naar mijn zin. Zo kon ik lekker creatief bezig zijn. Echt iets voor mij! Door met klasgenoten, vriendinnetjes, ouders maar ook met de andere kinderen van de andere school te gaan praten, en samen te gaan werken, was dit achteraf gezien ook erg belangrijk voor mijn sociale en emotionele ontwikkeling.

Voor mijn fijne en grove motoriek was het hutten bouwen ook goed, zoals bijvoorbeeld om de planken te slepen en te tillen. Ook voor mijn oog-handcoördinatie was het goed, door het timmeren van de spijkers in de planken. Zelf zou ik dit iedereen aanraden als zoiets wordt georganiseerd. Je leert er veel, en op een spelende wijze, van en je hebt hele leuke middagen.

*Bij mij is het zo dat ik vooral problemen heb met de oog-handcoördinatie en met de grove motoriek, wat door mijn DCD komt. Met de fijne motoriek heb ik nooit problemen gehad.*