Liefde en TOS...

03-12-2023

Liefde en TOS

Hoe is het nou met de liefde, als je moeite hebt met communiceren?

Dat is voor vele ๐ฃ๐จ๐ง๐ ๐ž๐ซ๐ž๐ง en ๐ฏ๐จ๐ฅ๐ฐ๐š๐ฌ๐ฌ๐ž๐ง๐ž๐ง natuurlijk een onderwerp, maar voor mensen met een ๐๐ข๐š๐ ๐ง๐จ๐ฌ๐ž zoals bijvoorbeeld een taalontwikkelingsstoornis, is het vaak nog ๐ฅ๐š๐ฌ๐ญ๐ข๐ ๐ž๐ซ om een ๐ซ๐ž๐ฅ๐š๐ญ๐ข๐ž aan te gaan.

Klik hierboven rechts op de foto voor meer informatie.

Communicatie is ook op dit vlak erg belangrijk

Dit komt onder andere doordat taal overal en 24/7 aanwezig is. Dan moet je je realiseren dat ๐œ๐จ๐ฆ๐ฆ๐ฎ๐ง๐ข๐œ๐š๐ญ๐ข๐ž hierin erg ๐ž๐ฌ๐ฌ๐ž๐ง๐ญ๐ข๐ž๐ž๐ฅ is. Als je dan ook nog een taal-/spraakstoornis hebt, is dat iets wat erg lastig kan zijn bij het vinden en behouden van een relatie.

Is dit een gevolg van het hebben van een taal-/spraakstoornis?

Er zijn natuurlijk ๐ ๐ž๐ง๐จ๐ž๐  ๐จ๐ฉ๐ญ๐ข๐ž๐ฌ om iemand te ๐ฅ๐ž๐ซ๐ž๐ง ๐ค๐ž๐ง๐ง๐ž๐ง bijvoorbeeld uitgaan, online, vrienden, werk/school, maar vaak zijn dit ๐จ๐ฉ๐ญ๐ข๐ž๐ฌ waar ๐ ๐ž๐ž๐ง ๐ซ๐ž๐ค๐ž๐ง๐ข๐ง๐  mee gehouden wordt, als je ๐ฆ๐จ๐ž๐ข๐ญ๐ž hebt met ๐œ๐จ๐ฆ๐ฆ๐ฎ๐ง๐ข๐œ๐ž๐ซ๐ž๐ง. Vaak is het zo dat ๐ฆ๐ž๐ง๐ฌ๐ž๐ง met een ๐ญ๐š๐š๐ฅ-/๐ฌ๐ฉ๐ซ๐š๐š๐ค๐ฌ๐ญ๐จ๐จ๐ซ๐ง๐ข๐ฌ niet graag uitgaan en zo de ๐ค๐š๐ง๐ฌ ๐ฆ๐ข๐ฌ๐ฌ๐ž๐ง om iemand te leren kennen. Ze houden niet van harde muziek, mensenmassa's en om dan ook nog te communiceren in zo een omgeving is vaak dan niet haalbaar.

Ook bij en daten zijn mensen vaak bevooroordeeld

Een andere optie is natuurlijk ook online of een datingprogramma. Meestal als ik aangeef dat ik een taalontwikkelingsstoornis heb en uitleg wat dat voor mij inhoudt, dan wordt in ๐Ÿ— ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž ๐Ÿ๐ŸŽ ๐ค๐ž๐ž๐ซ de ๐œ๐จ๐ง๐ง๐ž๐œ๐ญ๐ข๐ž gauw ๐ฏ๐ž๐ซ๐›๐ซ๐จ๐ค๐ž๐ง. Alsof je iets verkeerd hebt gedaan. Ik kan natuurlijk niet zomaar naar een date toe gaan zonder van tevoren te hebben aangegeven dat ik net wat "anders" praat. Dat zou voor mij, maar ook voor die persoon, helemaal niet fijn zijn.  

En dat terwijl je alleen maar geaccepteerd wilt worden zoals je bent!

Hallo ik ben Jessica!

Als ervaringsdeskundige VOD/TOS weet ik, als geen ander hoe lastig het is om in de maatschappij รผberhaupt mee te kunnen doen. Dan heb ik het nog niet eens over de bevooroordelingen of de discriminatie, want die zijn er ook. Ik bespreek verschillende onderwerpen die in deze maatschappij belangrijk zijn, want ik vind dat wij ook een kans verdienen op de arbeidsmarkt. 

Gerelateerde blogberichten

Hier heb je misschien ook interesse in:

Volg je mij al op sociale media?

Daar vertel ik regelmatig wat ik in het dagelijks leven zo meemaak.