Logopedie

08-10-2020

Na het advies van de huisarts en het consultatiebureau ben ik toen naar de logopediste gegaan. We hebben toen samen gekeken welke logopediste bij mij in de buurt het beste zou passen met mijn spraakachterstand. Eigenlijk mag je pas vanaf je 4de naar de logopediste maar aangezien ik ver achter liep in de spraak mocht ik met 3,5 jaar er al naar toe. Er was een logopediste bij mij in de buurt waar ik snel terecht kon. Vanaf toen is er logopedie opgestart en ben ik er 1x per week heen gegaan.

De logopediste heeft met mij veel onderzoeken gedaan om te kijken wat de mogelijke oorzaak zou kunnen zijn waarom ik een achterstand heb. Ik moest op 1 been staan voor mijn evenwicht, hinkelen, vangen en gooien met de bal, door een rietje blazen en rondingen met mijn lippen maken wat ik toen allemaal niet kon. Er werd ook veel geoefend op de spraak.

De logopediste concludeerde uiteindelijk dat ik verbale dyspraxie heb. Iets waar mijn moeder nog nooit van gehoord heeft. Nadat mijn moeder hoorde wat ik heb heeft ze gelijk op internet opgezocht wat verbale dyspraxie inhoud. Ze kon er wel wat over vinden maar alleen in het Engels en heel weinig.

*Ik zeg er nog wel even bij dat je nu al veel eerder bij de logopediste terecht kunt, als je een vermoeden hebt dat je kind nog niet zo goed praat. Toen der tijd mocht het pas vanaf je 4de.*