Verjaardagsfeestje

03-11-2021

Het thema verjaardagsfeestje is ook een ding. Je denkt wat leuk, maar als je kind anders dan andere kinderen is, denk je er wel 2x over na. Wordt mijn kind wel uitgenodigd, is hij niet de enigste die niet uitgenodigd wordt en heeft hij het wel leuk gehad? Allemaal vragen die door je hoofd heen gaan.

Zelf werd ik altijd uitgenodigd bij verjaardagsfeestjes. Bij sommige kinderen was ik maar 1x en bij vriendinnetjes vaker. Ik nodigde altijd ongeveer 4 klasgenootjes uit. Wel keek ik altijd dat er meisjes en jongens waren. Zelf heb ik wat ik mij kan herinneren altijd hele leuke verjaardagsfeestjes gehad, van knutselen, zwemmen tot aan een slaapfeestje. Alles zat er wel bij.

Vanaf groep 7, en dat is nu nog steeds zo, heb ik geen verjaardagsfeestjes meer gegeven. Waarom moet ik kinderen uit mijn klas uitnodigen terwijl zij mij toch niet mogen? Zo ben ik niet. Zelf zou ik mij er niet prettig bij voelen, om een leuk verjaardagsfeestje te gaan organiseren met klasgenootjes die dan lief doen, en de volgende dag je weer links laten liggen. Ik wil dat het een leuke dag is. Zo heb ik de leuke dingen ook op mijn verjaardag gedaan, maar dan met mijn familie.

Soms is het wel moeilijk, want dan zie je klasgenoten van jouw leeftijd die met vrienden uitgaan, naar het strand gaan en leuke dingen doen. Jij wilt dat ook, en dat is logisch, maar dit hier is de realiteit waar ik over schrijf.