Jessica and her verbal Dyspraxia

Leesboeken

Hieronder vind je boeken die zeer geschikt zijn voor kinderen met dcd of TOS. Als je op de afbeelding klikt, daar heb ik een link in gedaan. Dan kom je gelijk naar de website waar ze het product verkopen. Daar staat nog meer informatie en kun je het eventueel gelijk gaan bestellen.

Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar

Ssst! De tijger slaapt 

Omschrijving:

'Ssst! De tijger slaapt' is een verrassend en interactief prentenboek.

De tijger slaapt...
Ssst! De tijger slaapt en we willen haar niet wakker maken. Er is alleen een probleem: alle dieren moeten erlangs en ze ligt vreselijk in de weg. Hoe gaan ze dat oplossen? Gelukkig heeft de slimme kikker een idee: alle dieren zweven een voor een met een ballon over de tijger heen.

De lezer moet helpen
Maar de dieren hebben wel hulp nodig. De lezer wordt dan ook aangemoedigd de dieren veilig over de tijger heen te krijgen door te blazen, te aaien, te wiegen en zelfs een slaapliedje te zingen. Zal het alle dieren lukken veilig aan de overkant te komen? En zeg, waar zijn al die ballonnen eigenlijk voor? 

Aanbevolen leeftijd: 3 - 6 jaar

Prijs: € 14,99

Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar

Alfabet

Omschrijving:

B is van badlaken waarop een broccoli in badpak de blauwe bergen bewondert, terwijl op de bloemetjesbank een broccoli in bikini hun bloemkooltje in zijn buggy bekijkt.

Alle letters van het alfabet en hun oneindige mogelijkheden vind je in dit prachtige boek vol verrassende vondsten. Iedere pagina is een weergaloos zoek- en ontdekfeest.

Aanbevolen leeftijd: vanaf 3 jaar

Prijs: € 24,90

Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar

Coco kan het! 

Omschrijving:

'Coco kan het!' is een prachtig verhaal over het uitslaan van je vleugeltjes, moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. 

Het is tijd voor de kleine Coco om haar vleugeltjes uit te slaan. Alle andere babyvogeltjes zijn al uitgevlogen. Maar voor Coco is dat zo makkelijk nog niet. Wat nou als ze heel hard valt? Maar als ze de sprong waagt, zou ze ook nieuwe vriendjes kunnen maken. Gelukkig heeft Coco een wijze moeder die haar precies het zetje geeft dat ze nodig heeft.

Aanbevolen leeftijd: 3 - 12 jaar

Prijs: € 14,99

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar

Loet de Beer

Omschrijving:

Herkent u het ook dat uw kind snel is afgeleid tijdens het voorlezen?
Loet de Beer draagt bij aan een betere concentratie tijdens het voorlezen op een leuke en rustige manier.
Bij de verhaaltjes staan telkens drie illustraties , die het begin, de gebeurtenis en het einde van het verhaal laten zien.
Hierdoor kunnen kinderen beter hun eigen verhaal vormen.
Dit wordt nog eens extra verduidelijkt door de symbooltjes die in de illustraties staan weergegeven: 
Een maantje, een zonnetje, een en sterretje.
Hierdoor kunt u uw kind op een leuke manier bij het voorlezen betrekken, door te vragen bij welke illustratie het verhaaltje zich op dat moment afspeelt. Uw kind kan dit gemakkelijk aangeven door de symbooltjes te benoemen.

Aanbevolen leeftijd: vanaf 4 jaar

Prijs: € 13,99

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar

Loet de Beer 2

Omschrijving:

Het is weer tijd voor nieuwe verhalen van Loet de Beer! Opnieuw gaat Loet op pad om leuke avonturen te beleven, samen met zijn nieuwe vriendjes. Ook dit boek bevat weer leuke verhaaltjes, voorzien van een duidelijke verhaallijn, waarbij de symbooltjes - het maantje, het zonnetje en het sterretje - weer terugkomen. Op deze manier kan je kind precies zien waar je bent gebleven tijdens het voorlezen en kan hij/zij opnieuw het plezier in het voorlezen ervaren en zelf actief meedoen. Hoe leuk is dat! Bij ieder verhaaltje staat een Loetvraag, die je kind kan beantwoorden of kan zoeken in de illustraties. Op deze manier is ieder verhaaltje leerzaam, maar vooral ook leuk!

Aanbevolen leeftijd: vanaf 4 jaar

Prijs: € 15,99

Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar

De Waanzinnige Boomhut 1

Omschrijving:

Het perfecte boek voor jonge lezers: humor en veel tekeningen!
Een boomhut zoals die van Andy en Terry heb je nog nooit gezien! Er is een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet als je trek hebt. Andy en Terry beleven er de dolste avonturen, want in hun boomhut is ALLES mogelijk!
Onderdeel van de serie De waanzinnige boomhut.

Aanbevolen leeftijd: 7 - 12 jaar

Prijs: € 15,99

Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar

Fantasia 1 - Fantasia

Omschrijving:

Dromen jullie nooit over reizen in het fantastische FANTASIA? Zeemeerminnen, aardmannetjes, heksen en feeën ontmoeten... Maar ook reuzen, trollen en weerwolven... Of een ritje maken op de rug van een regenboogdraak? Zullen we samen naar FANTASIA gaan? Ga maar zitten en hou je goed vast! We vertrekken! Dit boek heeft maar liefst 8 'kras- en ruik'pagina's, van rozengeur tot zweetvoeten. Durf jij het aan om je neus in de sok van een trol te steken?

Aanbevolen leeftijd: 7 - 12 jaar

Prijs: € 26,99