Jessica and her verbal dyspraxia

Logopedie

Na in totaal 196 uur logopedie te hebben gevolgd, oftewel 392 afspraken, heb ik zeker de een of andere ervaring opgedaan en die wil ik graag met jullie delen. Dit was buiten mijn 3 jaar logopedie tijd op het cluster 2 onderwijs om.

Na de therapiepauze van 4 maanden ben ik nog maar 1x per 2 weken naar de logopediste gegaan i.p.v. 1x per week. Toen was ik 10 jaar oud. We hebben nog veel geoefend met de letters waarbij ik de liprondingen moest gebruiken. Bijvoorbeeld de letters: eu/uu/e/i/o/oe, omdat ik die nog steeds niet goed kon uitspreken. Van haar kreeg ik...

Therapiepauze

01-12-2021

Nadat we de klanktraining werkschema M.F.T. Myofunctionele therapie hadden gedaan, heb ik een therapiepauze van 4 maanden gehad.

We oefenden ook veel met de letter /j/, omdat ik die als een /l/ uitsprak. We hebben veel geoefend met woorden waar je een /j/ achter hoord, maar die er niet staat. Zoals:

Toen ik naar het reguliere onderwijs terug moest, ben ik wekelijks naar de Logopediste bij mij in de buurt gegaan. De logopediste dacht eerst dat ik, doordat ik ook met Duits opgevoed werd, daardoor een Nederlandse achterstand had. Al gauw merkte ze, na een paar testen te hebben gedaan, dat dat het probleem niet was.