Uitslag entreetoets
Aan de rechterkant van het leerling profiel staan de Romeinse cijfers die aangeven wat het niveau van het kind is.
In deze blog neem ik je mee in mijn verhaal, ik was goed in hoofdrekenen, maar had een ontzettend hekel aan de drie-minutentoets door de tijdsdruk van snel hardop lezen. Ook had ik moeite met het vak Engels, vooral vanwege mijn taal-/spraakstoornis. Mijn mondmotoriek maakte het lastig om klanken goed te vormen.
Rond deze tijd begon ik mij ook steeds bewuster te worden dat mijn spraakstoornis mij onderscheidde van mijn klasgenoten. Waar zij moeiteloos konden communiceren en talen leerden, moest ik daar veel harder voor werken. Dit besef was soms lastig, vooral wanneer ik tegen dingen aanliep die voor anderen vanzelfsprekend waren.
Toch keek ik er naar uit om naar het vmbo te gaan. Het voelde als een nieuwe start, een kans om mezelf verder te ontwikkelen, nieuwe mensen te ontmoeten. Ik had zin om nieuwe vakken te ontdekken en een richting te kiezen die bij mij paste. Hoe dat verder ging, lees je hier!
Aan de rechterkant van het leerling profiel staan de Romeinse cijfers die aangeven wat het niveau van het kind is.
De Entreetoets is een van de Cito-toetsen in groep 7 die wordt uitgegeven door het Cito. In deze toets worden de vaardigheden en kennis op het gebied van rekenen, lezen en taalverzorging gemeten. De Entreetoets score geeft een voorspelling van het best passende brugklastype. Op veel scholen is de uitslag dan ook een onderdeel van het schooladvies.
In groep 7 hebben we ook altijd hoofdrekenen gehad. Over het algemeen vindt iemand met TOS hoofdrekenen erg moeilijk. Dat was bij mij ook zo. In het begin vond ik het erg lastig om alles te onthouden, want hoe reken je dat nou precies allemaal uit? Niet alleen op school heb ik geoefend maar ook thuis, omdat je je hele...