Groep 3

29-04-2021

In groep 3 begin je met lezen. Ik heb op de Tine Marcusschool leren lezen met de methode veilig leren lezen. De versie Maan roos vis.

Wat is veilig leren lezen?

Veilig leren lezen is een structuurmethode voor het aanvankelijk leesonderwijs. De methode wordt gebruikt in groep 3 op de basisschool. Het is in Nederland de meest gebruikte methode voor aanvankelijk lezen. Sinds het verschijnen van de eerste versie van de methode in 1960 hebben bijna 10 miljoen kinderen met deze methode leren lezen.

De eerste versie van de methode veilig leren lezen bestond hoofdzakelijk uit leesboekjes, werkbloks, wandplaten en een handleiding.

In 1980 verscheen de eerste vernieuwing van de methode. Daarna verschenen achtereenvolgens de eerste maan-versie (structureerwoorden: maan, roos, vis, sok, aan, pen, en) in 1991, de tweede maan-versie in 2003 en de kim-versie in 2014. De laatste is de meest recente versie. Ter onderscheiding van eerdere versies van de methode wordt deze versie aangeduid als de kim-versie.

Mijn moeder kocht voor mij de maan roos vis koffer en de maan roos vis letterdoos zodat ik thuis ook spelenderwijs kon leren lezen. Zelf vond ik dat altijd heel erg leuk om te doen. Het is erg overzichtelijk met veel plaatjes en kleur en. Het is zeker een aanrader!