Groep 4

11-05-2021

In groep 4 zaten we met ongeveer 15 kinderen in de klas. Er waren meerdere groep 4 klassen maar nooit hele grote. We hadden altijd 3 leraren en elke leraar had zijn eigen groepje zodat elk kind ook aan bod kwam en er niemand tekort gedaan werd. Hierdoor was er genoeg aandacht voor ieder kind.

Elke week op de vrijdag kregen we onze map van de Tine Marcusschool mee naar huis. Hierin zat een overzicht van datgene wat wij die week gedaan hadden. Zo konden de ouders dit ook zien en er vragen over stellen. Eventueel kon de leerkracht er ook vragen of opmerkingen bij zetten. Mijn moeder schreef altijd op wat we dat weekend of in de vakantie gedaan hadden, met foto's erbij, net zoals bij de logopediste. Ook kon er in de map vermeld worden als er iets speciaals was, zoals als ik opgehaald zou worden wegens een onderzoek in het ziekenhuis.

Elke maandag leverde ik de map weer in. De leraar had zo tijd genoeg om alles door te lezen en er eventueel iets bij te zetten. In de kring konden we dan vertellen wat we dat weekend of in de vakantie gedaan hadden. De leerkracht kon aanvullen of er vragen over stellen. Ik kan mij er niet veel meer van herinneren maar wat ik weet is dat ik dat altijd erg prettig vond. De leraar hoefde op deze manier niet telkens na te vragen. De ouder kon het zo in de map schrijven en ze waren wederzijds op de hoogte.