Groep 7

27-10-2021

Ik kan mij groep 7 nog goed herinneren. Ook deze groep was gesplitst in 2 groepen. Groep 7a was samen met groep 6 en groep 7b was samen met groep 8. Zelf zat ik in groep 7A. We zaten met ongeveer 8 kinderen in de klas en we hadden een hele aardige leraar. Hij hielp mij altijd als ik iets niet begreep of moeilijk vond. Ik vond het een hele fijne leraar omdat hij begrip toonde, geduld had en ik kon altijd bij hem terecht.

Ook begint op die leeftijd de puberteit en daarmee ook het pesten. Als je anders bent dan anderen, en je staat niet stevig in je schoenen, dan ben je een makkelijk slachtoffer. Zo ook bij mij helaas. In het begin viel het nog wel mee, ik had 2 vriendinnen en een beste vriend waarmee ik altijd speelde op het schoolplein en na schooltijd. Na een tijdje begon het. Klasgenoten mochten mij opeens niet meer, omdat ik toch wat had en wouden niet meer met mij samenwerken, want ik begreep het volgens hun toch niet. Zo langzamerhand verloor ik ook mijn vrienden. Ik denk dat hun graag bij de rest wouden horen, en niet met mij gezien wilden worden, want ik was volgens hun dom.

Zelf vond ik dit geen fijne tijd. Afgekeurd worden omdat je anders bent dan anderen, dat is toch geen reden? Zelf begin je ook net aan je puberteit, en merk je dat je anders bent, en worstel je met de vraag "wie ben ik nou?" Dan komt dat er ook nog bij en heb je het extra zwaar. Want wie heeft nou uitgekozen dat ik verbale dyspraxie heb, helemaal niemand. Je krijgt het niet, het overkomt je! Maar zo hard zijn kinderen nou eenmaal.