Groep 8

12-01-2022

Toen zaten we alweer in groep 8. We zaten allemaal in een klaslokaal. In totaal 10 jongens en 6 meisjes, waaronder ik. We hadden een vaste leraar en soms was er een stagiaire. Ik kan mij die tijd nog goed herinneren, alsof het gisteren was, terwijl dat alweer 10 jaar geleden is.

Groep 8 vond ik geen leuke tijd. We zaten altijd in groepjes en om de zoveel weken werd er gewisseld en zat je in een ander groepje. Af en toe waren er wel een paar klasgenoten waar ik goed mee op kon schieten, maar dat waren echt hooguit 4 klasgenoten. Die klasgenoten wouden wel met mij samenwerken en vroegen ook dingen aan mij. Bij de andere klasgenoten was dat helaas niet zo. Als ik een vraag had, dan wouden ze mij niet helpen en ze vroegen ook niks aan mij. 

Als we een samenwerkingsopdracht moesten gaan doen, dan gingen de meisjes altijd met zijn tweeën en er was een groepje met zijn drieën, zodat ik altijd over was. Ik moest de opdracht dus in mijn eentje maken. 

Met de leraar kon ik ook niet goed opschieten. Op de een of andere manier mocht hij mij niet, omdat ik toch anders was dan de andere klasgenoten. Hij was altijd van "blijf niet rondlopen met je probleem. Als je wat hebt, dan kom naar mij toe en dan lossen we het op". Hij stond er voor mij helaas niet open voor. Als ik een vraag had dan ging ik wel naar de leraar toe, maar hij zei telkens tegen mij dat ik de klasgenoten maar moest gaan vragen, terwijl vele mij niet wouden helpen. Ook met samenwerkingsopdrachten benoemde hij altijd extra dat het een samenwerkingsopdracht is. 

Allemaal van dat soort dingen, hierdoor was het geen leuke schooltijd!