Introductieweek

29-10-2023

In de eerste week van september 2016 hadden wij ook een introductiedag. Een dag vol informatie en waar je je klas voor het eerst zag. Ik kan mij nog herinneren dat wij in een klaslokaal zaten en je je voor moest stellen en wat vond ik dat spannend. Allemaal gedachtes die in mijn hoofd waren vol met spanning, maar wat had ik er ongelooflijk veel zin in.

Tijdens de introductieweek gingen wij ook op kamp naar Breeland in Annen, helemaal gericht op het kennismaken met de klas. Ik weet nog dat wij verschillende activiteiten deden. Zo deden wij een Cooking Challenge. In verschillende groepjes gingen wij verschillende outdooractiviteiten doen, om uiteindelijk een pan met soep te maken. De ene klasgenoot ging de activiteiten doen, de andere was bezig met de soep te maken en uiteindelijk werd dit toen ook gekeurd door de vakjury. Nadat de jury de verschillende soepen hadden geproefd was de uitslag er en mijn groepje had gewonnen. Als beloning kregen wij een houten spatel en dat vond ik toen zo leuk.

's Avonds hadden wij een gezellige barbecue met de klas. Het was toen zo gezellig, dat wij nog lang rond het kampvuur zaten te praten. De tijd verliep razendsnel en zo werd het uiteindelijk pas 04:00 dat wij naar bed gingen. Later vertelde een klasgenoot mij, dat hij mij in het begin moeilijk verstond. Dat wilde hij toen nog niet toegeven, wat natuurlijk ook logisch is. Het mooiste hieraan is wel, dat ik graag praat en dan maakt het mij niet uit met wie. Of ze mij dan verstaan, dat is dan niet mijn probleem. Ik moet ook elke dag vechten om überhaupt verstaanbaar te praten, dan mogen de anderen ook eens hun best doen om mij te verstaan, en zo slecht praat ik ook weer niet.

De volgende ochtend was ik nog zo moe, maar er stond weer een druk programma op ons te wachten. Na het ontbijt werden wij in groepjes verdeeld en gingen wij een Breeland Survival doen. Een survival met verschillende wateroversteken en een kanotocht op de rivier de Hunze. Nadat wij dat hadden gedaan, was het tijd om naar huis te gaan. Ik heb hier nog altijd een hele leuke herinnering aan, als ik hieraan terug denk.