Leerjaar 1

23-12-2023

Ik kan mij hier niet meer zo goed aan herinneren, aangezien het bij mij een beetje verwaterd is. Wat ik nog wel weet, dat ik het vak pedagogiek erg moeilijk vond. Tijdens de lessen kreeg je allemaal begrippen uitgelegd die je voor de toets ook moest weten. Door mijn TOS lukt het mij echter niet om moeilijke en ingewikkelde woorden te onthouden, als ze normaal gesproken niet in mijn vocabulaire voorkomen. Zo waren deze woorden ook helemaal nieuw voor mij en onthield ik ze daarom ook niet. 

Tijdens de toets haalde ik altijd tussen een 3 en een 4 als cijfer. Toen ik de lerares uitlegde dat dit mij niet lukte, kreeg ik alleen te horen dat ik net zo mee moest doen als de andere klasgenoten aangezien ik geen faciliteitenkaart had. Ik wilde natuurlijk net zo meedoen, maar het lukte mij niet en niemand attenteerde mij erop dat ik recht op een faciliteitenkaart had.

Bij deze lerares moesten wij ook vaak verslagen in een STARR-methode maken en presentaties geven. Ik kreeg het verslag altijd weer terug, en moest hem weer opnieuw inleveren, aangezien er volgens haar genoeg spellingsfouten in zaten en de zinsbouw niet correct was. Ik haatte het zo om elke keer een verslag in te leveren, want ze had altijd wel iets gevonden wat fout was. 

Tijdens het presenteren mocht je alleen maar een paar steekwoorden noteren en voor de rest moest je het uit je hoofd doen. Vanwege mijn woordvindingsproblemen vind ik presenteren voor de klas al spannend genoeg en had dus een papier erbij. De docent beoordeelde dat aan de hand van een paar punten en de feedback die ik van haar kreeg was dat ik alles voor las en dat ik hierdoor geen punten kreeg. Dit was één en al dezelfde docent en mijn mentor. Aan het einde van klas 1 was ik dus helemaal klaar met haar.