Naar het vmbo

28-10-2022

Na de zomervakantie ben ik naar het vmbo gegaan en natuurlijk vond ik dat erg spannend omdat alles nieuw voor mij was. Voordat ik daarheen ging heb ik samen met mijn moeder vaak de route gefietst, aangezien een enkele reis 8 km was en dat was voor mij toen nog erg ver. We maakten onderweg wat kleine pauzes en zo kon ik op een rustige manier de route uit mijn hoofd leren, totdat het geautomatiseerd was.

Op den duur vonden we het zo leuk, dat mijn moeder ook na de zomervakantie met mij mee fietste. Dat kwam onder andere ook doordat er maar 2 andere jongens van mijn dorp ook naar die school fietsten en hun fietsten altijd samen. Mijn moeder en ik fietsten elke ochtend samen heen en ik fietste aan het einde van de dag alleen weer terug. Zelf vond ik het hierdoor vooral 's morgens minder spannend en ook in de winter minder eng als het wat donkerder was. 

Achteraf gezien denk ik dat ik er nog gewoon niet aan toe was om alleen te gaan fietsen. Een vreemde omgeving, goed kijken waar je moet fietsen, welke afslag je moet nemen, op tijd weg etc.