Open dagen

10-03-2022

Op het vervolg van de entree toets van groep 7, waar ik het advies kader heb gekregen. Hebben we ook verschillende scholen bezocht, dat waren toen 2 scholen die die richting aanbieden. We zijn toen op de opendagen naar beide scholen gegaan. School 1 was een kleine school, weinig klaslokalen, leraren en geen grote kantine. School 2 was voor mij toen een hele grote school, veel klaslokalen, meerdere verdiepingen, veel leraren en een hele grote kantine.

Tijdens de opendagen vroegen we ook altijd nog een extra gesprek aan, aangezien ik toch wel wat heb en de opendagen hiervoor de kort zijn. Tijdens dat gesprek konden we wat uitgebreider over mijn verbale ontwikkelingsdyspraxie hebben, waar ik tegen aan loop, wat eventueel mogelijk is voor ondersteuning/hulp etc etc. Dat hebben we toen bij beide scholen gedaan.

School 1 wist niks van verbale ontwikkelingsdyspraxie af. Ze stonden wel open voor uitleg wat het precies is, waar ik tegen aanloop en keken mee naar eventuele aanpassingen.

School 2 kende verbale ontwikkelingsdyspraxie en wisten precies wat het is, waar ik moeite mee heb, waar ik ondersteuning bij zou kunnen krijgen etc.

Natuurlijk moesten we eerst de cito score van groep 8 afwachten, voordat ik de beslissing kon maken. Aan de hand daarvan moest ik zelf beslissen naar welke middelbare school ik naar toe zou willen gaan. Die keuze liet mijn moeder mij helemaal alleen maken en dat was toen geen makkelijke keuze voor mij. Achteraf gezien was dat toen een slechte keuze die ik had gemaakt, maar dat wisten we toen nog niet.