Schoolkamp

01-06-2022

Aan het einde van groep 8 zijn wij met de hele klas 3 dagen op kamp geweest. We gingen op de fiets naar de locatie. Er gingen ook ouders mee om te helpen. 

Ik kan mij nog herinneren dat ik op kamp gaan helemaal niet leuk vond. Mijn moeder had gelukkig geregeld dat zij vanaf de tweede dag ook naar de locatie zou komen. 's Avonds hadden we nog activiteiten met diverse spelletjes. We moesten in het donker door een stukje bos lopen en door een tunnel kruipen. Zelf vond ik dat best spannend, aangezien er ook allemaal enge muziek afgespeeld werd. Een soort spooktocht. 

De volgende dag kwam mijn moeder om te helpen en ook om er voor mij te zijn. Hier was ik erg blij mee, want eindelijk was er iemand die mij begreep als ik iets niets snapte of iets niet leuk vond. 

Die middag gingen we ook kanoën en wat was dat een ramp. Ik zat alleen met mijn moeder in een kano, want echt vrienden had ik toen al niet meer. Zelf zat ik voorin met een peddel en mijn moeder zat achter mij. Ik weet nog dat ik het vrij lastig vond om te gaan peddelen. Ik kon het maar aan een kant, terwijl mijn moeder zei dat ik aan beide kanten kon peddelen. Ik begreep niet wat ze bedoelde, omdat niemand van te voren had uitgelegd hoe je moest overpakken en daar ging ik de mist in. We hadden het zo opgelost dat ik alleen rechts peddelde en mijn moeder alleen links.

Die avond werd het mij ook te veel. Ik moest naar een andere slaapkamer verhuizen, zodat alle meisjes bij elkaar sliepen. Ik weet nog dat ik een aantal uur later wilde gaan slapen, omdat ik moe was van alle activiteiten en indrukken van die dag. De meisjes kwamen de kamer binnen en wilden langer opblijven. Ik begon toen te huilen, omdat ik zo graag wilde slapen en er helemaal doorheen zat. Mijn moeder en ik zijn toen naar een andere slaapkamer gegaan en hebben daar geslapen. Het was daar rustig en ik voelde mij toen niet zo alleen. 

In zijn totaliteit gezien vond ik dit kamp jammer genoeg helemaal niet leuk. Er zijn uiteraard welke leuke momenten geweest, maar ik heb er helaas geen goed gevoel aan over gehouden.